V letošnjem šolskem letu smo sodelovali pri projektu Barviti keson za prijaznejši Maribor. V okviru tehniškega dne in likovnega ter ustvarjalnega krožka so nastali čudoviti, pisani kesoni, kot plod otroške domišljije in razmišljanj o varovanju okolja.

Motive za kesone so izbirali ga. Milena Meško, vodja projekta in aktualna predsednica Rotary kluba Maribor-Park, ga. Irena Bartok iz Snage in akademski slikar Jože Šubic. Izbrane predloge so ustvarili Primož Dvoršak, Ana Gedl in Anja Škof iz 7. razreda, Zala Bombek, Barbara Božič, Jasna Antonija Čanadi, Sanel Ferk, Patrik Kelbič, Lara Krajnc, Manja Protner, Tjaša Rojht, Aneja Sirk in Taj Stergar iz 2. razreda ter Lina Vanesa Kosanič iz 3. razreda.

Kesone so v okviru tehniškega dne barvali učenci 6. razredov, v okviru likovnega in ustvarjalnega krožka pa nekaj učencev iz 5., 4., 3., 2. in 1. razreda.

V petek, 22. aprila 2016, je na Trgu Leona Štuklja v Mariboru potekal zaključni dogodek projekta na katerem smo prejeli zahvale za vse otroke in mentorje, ki so sodelovali pri tem projektu. Štirje učenci iz 4. razreda so na prireditvi tudi nastopali s točko Očistimo potoček. Dogodka so se udeležili tudi predstavniki sodelujočih razredov (dva iz vsakega razreda).

Prireditev so zabeležili tudi pri Zvezi prijateljev mladine Maribor – fotografije dogajanja najdete na tej povezavi in pri Rotary Klubu Maribor Park – fotografije najdete tukaj.

Fotogalerija

Skupno 303 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost