Spoštovani starši!

Za nami so že trije tedni pouka na daljavo, pri čemer svoje delo opravljate več kot odlično. Zato bi se vam najprej radi zahvalili za zelo dobro sodelovanje v mesecu marcu, ko smo vsi skupaj nepričakovano delali na daljavo. Če bi se šolali za učitelje, ne bi šlo tako dobro. Ob tem, da je najtežje učiti lastne otroke.

Posebej nas veseli, da si med seboj pomagate in pomagamo. Da si delite pomoč, nasvete, se spodbujate, si vlivate moči in samozaupanja. Verjamem, da se povezujete tudi po drugih kanalih. Nikomur ni lahko. Vsi se spopadamo z nečim novim, neznanim. Čakamo. In ne vemo, koliko časa bo trajalo. Uradno bo tako stanje trajalo do prenehanja razlogov zanj. Glede na izkušnje drugih držav predvidevamo, da vsaj do konca aprila. Zato se ne bo svet podrl, če ne boste uspeli ‘predelati’ vsega, kar vam naložimo  iz šole. In če se kakšen dan tudi ne naredi vsega, kar naj bi. V teh dneh je res na voljo veliko število življenjskih lekcij, ki jih skušajo učitelji vključiti v ‘pouk’.

Zato še enkrat: ne pričakujemo od vas, staršev, da boste učitelji. Zato smo tukaj učitelji. Kontaktirajte nas. Od vas, starši, pričakujemo, da boste pomočniki pri organiziranju ‘urnika’ in spodbujevalci, ko delovna vnema pojenja, da boste tam in takrat, ko bo potrebno. Pouk pa bi bil domena otroka. Organizirati ga želimo tako, da bodo učenci lahko čim bolj samostojno opravljali svoje naloge. V primeru težav se obrnite na učiteljice in učitelje ali šolsko svetovalno službo. Njihovi kontakti so vam že dobro poznani.

Po temeljitem premisleku in priporočilu MIZŠ in ZRSŠ smo urnike preoblikovali tako, da imajo učenci na dan največ tri predmete in čas za šport, ki ga priporočamo seveda vsak dan. To ne pomeni, da bomo manj ali slabše delali, ampak da bomo imeli manj predmetov na dan in te obdelali bolj temeljito. S tem želimo razbremeniti predvsem učence.

 

Razredniki bodo en dan prej, do 19.00, poslali po e-pošti delo za naslednji dan.

 

Npr.  7.razred torek:

V ponedeljek, najkasneje do 19. ure, bodo poslana po elektronski pošti gradiva za TJN/i, GEO, SLJ in ŠPO. V torek, v času, ki si ga določite v svojem urniku, opravite naloge po navodilu učitelja. Povratno informacijo učitelja dobite najkasneje do naslednje ure po urniku – TJN/i do torka prihodnji teden, GEO do torka prihodnji teden, SLJ do petka.

 

7. A  Miloš Čučkovič PRIPOROČEN
Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek ČAS DELA
MAT TJN/i TJA ZGO SLJ 9.00 -12.00
MAT GEO TJA LUM/TIT SLJ Vrstni red dela
DKE /GUM SLJ NAR MAT MPZ izberi sam
TJA NAR
Izbirni/RaP ŠPO ŠPO ŠPO ŠPO po želji

 

Učitelji bodo  na voljo učencem in staršem vsak dan od 9.00 do 12.00  po e- pošti. Na vaša vprašanja bodo poskušali odgovoriti v najkrajšem možnem času. Povratno informacijo za opravljeno nalogo vam bodo dali do naslednje ure po urniku. Prosim, da upoštevate, da je obveznost učiteljev preko tedna različno porazdeljena.

 

Zavedamo se, da nekateri starši hodite v službo, zato vam bodo na voljo tudi popoldan od 16. do 17. ure. Na vsa sporočila, katera bodo prihajala na e-naslov učiteljev po 17. uri, lahko pričakujete odgovor naslednji dan.

 

Priporočamo, da ste (so) tudi učenci v tem času pri računalniku in delate (delajo) predmete, ki so v tistem času na urniku. Prosimo, da oddajo učenci nalogo do roka, dogovorjenega z učiteljem, ki predmet poučuje oz. najkasneje do naslednje ure v urniku.

Izkušnje zadnjih treh tednov  so namreč pokazale, da so učenci nalogo   sicer velikokrat naredili, a so predolgo čakali (in pozabili) na oddajo naloge.

 

Navodila za obvezne izbirne predmete boste dobili vsak drugi ponedeljek za naslednji teden, kar pomeni, da boste imeli 14 dni časa, da opravite svojo obveznost,  to ne velja za nemščino, ki je v urniku.

 

Navodila za neobvezne izbirne predmete – Nip/ interesne dejavnosti (le NEM v 1. in 2. razredu) /RaP / boste dobili vsak ponedeljek za 14 dni.

 

Navodila za aktivnosti pri športu boste prejeli vsak dan razen ponedeljka. To so predlogi, lahko si izmislite tudi kaj svojega. Priporočilo pa je dvakrat na dan 30 min (po možnosti 1x na svežem zraku). Ne pozabite, da v teh dneh veliko sedimo in je gibanje zato nujno potrebno za naše zdravje.

 

V mesecu aprilu bodo učitelji veliko vsebin namenili utrjevanju in preverjanju znanja. O časovnem razporedu in oblikah ocenjevanja znanja boste starši in učenci obveščeni pravočasno in naknadno.

 

Na spletni strani šole lahko najdete tudi številne aktivnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa in zabavo.

In še dobra novica za učence….10. aprila 2020 načrtujemo športni dan.

V upanju, da vam bomo s spremembo urnika vsaj malo olajšali delo in da bomo dobro sodelovali še naprej, vas lepo pozdravljamo in se vam zahvaljujemo za razumevanje.

Ravnatelj in učitelji OŠ Malečnik

NOVI URNIKI

1. A
Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek
SLO SLO  MAT SLO
MAT SPO LUM GUM SPO
NIP/RaP ŠPO ŠPO ŠPO ŠPO

 

2. A   2. B
Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek   Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek
SLJ TJA SPO MAT SLJ SPO MAT SPO MAT SLJ
SPO MAT SLJ GUM LUM SLJ TJA SLJ GUM LUM
RaP/OPZ ŠPO ŠPO ŠPO ŠPO RaP/OPZ ŠPO ŠPO ŠPO ŠPO

 

Mateja Veltrusky
Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek
SLJ SPO SLJ MAT GUM
MAT LUM TJA SPO SLJ
MAT
RaP/OPZ/FAK ŠPO ŠPO ŠPO ŠPO

 

4. A PRIPOROČEN
Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek ČAS DELA
SLJ MAT NIT MAT GUM 9.00 -12.00
MAT DRU SLJ TJA SLJ Vrstni red del
OPZ LUM NIT izberi sam
NIP/RaP/FAK ŠPO ŠPO ŠPO ŠPO po želji

 

5. A PRIPOROČEN
Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek ČAS DELA
TJA GUM NIT TJA SLJ 9.00 -12.00
SLJ MAT SLJ DRU NIT Vrstni red dela
GOS/14dni DRU LUM MAT MPZ izberi sam
NIP/RaP/FAK ŠPO ŠPO ŠPO ŠPO po želji

 

6. A PRIPOROČEN
Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek ČAS DELA
SLJ MAT SLJ TIT MAT   9.00 -12.00
SLJ NAR GOS TJA MAT Vrstni red dela
LUM/GUM TJA  ZGO/GEO TJA MPZ izberi sam
NIP/RaP/FAK ŠPO ŠPO ŠPO ŠPO po želji

 

7. A  PRIPOROČEN
Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek ČAS DELA
MAT TJN/i TJA ZGO SLJ 9.00 -12.00
MAT GEO TJA LUM/TIT SLJ Vrstni red dela
DKE /GUM SLJ NAR MAT MPZ izberi sam
TJA NAR
Izbirni/RaP ŠPO ŠPO ŠPO ŠPO po želji

 

8. a + b PRIPOROČEN
Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek ČAS DELA
SLJ LUM/TIT SLJ KEM ZGO 9.00 -12.00
TJA MAT FIZ MAT BIO Vrstni red dela
GUM/DKE MAT GEO TJA MPZ izberi sam
TJN/i
Izbirni/RaP ŠPO ŠPO ŠPO ŠPO po želji

 

9. A PRIPOROČEN
Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek ČAS DELA
SLJ ZGO MAT SLJ BIO 9.00 -12.00
LUM/GUM TJA MAT SLJ TJA Vrstni red del
MAT FIZ TJN/i GEO MPZ Izberi sam
KEM
Izbirni/RaP ŠPO ŠPO ŠPO ŠPO po želji

Skupno 310 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost