Prvi dan

Uživali smo v novi igri – disk golf. Zelo dobra igra, vendar ni enostavna, potrebno bo še kar nekaj vaje.

Sledil je vznemirljiv nočni pohod na bližnjo razgledno točko. Videli smo tudi ostanke rudarjenja.

Drugi dan

Po jutranji telovadbi in krepkem zajtrku smo se odpravili v učilnico, kjer smo spoznali nekaj geoloških značilnosti te pokrajine. Izdelali smo svoje fosile, nato pa smo si ogledali vhod v Fridrihov rov.

Po končanem ogledu smo še podrobno opazovali vreme. Po kosilu smo se odpravili na pohod. Učitelj nas je seznanil s pravili gorništva in prve pomoči, nazaj grede je bilo zabavno.

Tretji dan

Zjutraj smo se odpravili na težko pričakovan ogled rudnika Mežica z vlakom, ki nas je zapeljal v notranjost. Nato smo si ogledali rudnik, kako je potekalo delo nekoč, pripomočke, orodja…..bilo je zelo vznemirljivo. Pot do rudnika je potekala peš, nazaj je bilo več vzpona in bolj naporno. Nato smo v gozdu opazovali krmišča za gozne živali. Preiskusili smo se v kuharskih sposobnostih in mojstrsko smo izdelali široke rezance z okusom korenčka, špinače in morskih sadežev.

Četrti dan

Izkoristili smo snežno pokrajino in se preizkusili kako se hodi s krpljami. Nekaj težav smo imeli pri obuvanju, sama hoja pa je bila veliko bolj enostavna, ker ni nič drselo. Nato so sledile igre orientacije, pri kateri so učenci pokazali svoje spretnosti in znanja. Popoldan je bilo na vrsti lokostrelstvo. Zvečer pa izbor naj frizure.

Peti dan

Končno je nastopil najbolj pričakovan trenutek; Pustolovski park Kralja Matjaža. Zelo smo uživali….

Podrobnosti si lahko ogledate v galeriji.

Skupno 208 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost