Spoštovani starši,

aktualne razmere so nas opomnile, kako pomembno je, da ne pozabimo na psihosocialni vidik življenja učencev in učenk v šoli. Pri tem je zelo pomembno tudi zagotavljanje varnega šolskega okolja. Primarna preventiva medvrstniškega nasilja je eden ključnih dejavnikov za občutek varnosti in zaščito otrok in mladih pred to obliko nasilja v šoli in izven nje.

Pri preventivi medvrstniškega nasilja imate pomembno vlogo tudi starši. V okviru projekta Program NEON – Varni brez nasilja, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje, želimo osvetliti tudi vašo perspektivo. S tem namenom izvajamo raziskavo o »Prepričanjih in informiranosti staršev o problematiki medvrstniškega nasilja v osnovni šoli«. Namen raziskave je ugotoviti, kako dobro starši (pre)poznajo situacije medvrstniškega nasilja in kakšna so njihova prepričanja, izkušnje in odzivi, ko se srečajo s tem problemom.

Tudi vas prijazno vabimo k sodelovanju v raziskavi, ki jo bomo izvedli s pomočjo anonimne spletne ankete, ki bo na voljo na povezavi: https://www.1ka.si/a/302175. Anketa bo aktivna od 10. maja do 6. junija 2021.

Lepo se vam zahvaljujemo za vaše sodelovanje.

ISA institut

Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost