1. dan (20.11.2023)

Po kratki vožnji smo osmošolci prispeli v CŠOD Planinka na Slivniškem Pohorju. Po nastanitvi v sobah smo spoznali nove učitelje, ki so nas seznanili s hišnim redom. Sledila je kratka predstavitev doma in prvo skupno kosilo. V prostem času smo igrali nogomet, košarko ali odbojko in prijetno klepetali. Popoldan smo spoznali ognjišča in zakurili taborni ogenj. Na večerjo smo se odpravili v hotel Tisa in nato na nočni pohod z lučkami.

2 dan (21.11.2023)

Ob sedmih smo se prebudili v deževno jutro, nekateri še zelo zaspani, in se odpravili na kratko jutranje razgibavanje v večnamenski prostor. Po zajtrku je sledilo pospravljanje in ocenjevanje sob. Vse sobe so bile lepo pospravljene. Tudi današnji dopoldan smo preživeli zunaj, saj smo se pomerili v orientacijskem teku. Nato je sledilo lokostrelstvo. Po dobrem kosilu smo počivali, popoldan pa smo se spopadli z miselnimi in spretnostnimi igrami. Bili smo iznajdljivi in kreativni.  V prostem času smo igrali namizni tenis, nogomet ali le klepetali. Po večerji  smo se družili v skupnem prostoru . Dan smo zaključili z igrami in ugankami.

3.dan (22.11.2023)

Za nami je že polovica šole v naravi. Dan smo pričeli z jutranjo telovadbo v naravi, ki nas je popolnoma prebudila. Po zajtrku smo odšli na orientacijski tek, kjer so učenci dokazali, da so spretni in hitri. Delo smo nadaljevali v učilnici, kjer smo po skupinah spoznavali kamne in fosile. Popoldan smo se učili preživetja v naravi. Iz materiala, ki nam ga ponuja gozd smo naredili bivake. Pripravili smo si prostor za nočni počitek, a smo nato vseeno raje šli na toplo večerjo. V prostem času smo igrali družabne igre in nogomet ter se veliko smejali. Pomerili smo se tudi v igri cornhole oz. štrbunk.

4.dan (23.11.2023)

 Četrtek se je začel z jutranjim sprehodom, kjer smo občudovali sončni vzhod. Tudi današnje ocenjevanje sob je potrdilo, da znamo poskrbeti za red in čistočo. Dopoldne smo uživali v pustolovskem parku, nato pa smo se pomerili v igri s frizbijem. Kot vedno, smo se odlično odrezali. Popoldne smo igrali igro, ki se imenuje bejžbol. Pri tem smo se zelo zabavali. Zvečer smo si ogledali krajši program, ki so ga pripravili učenci. 

Jutri nas še čaka raziskovanje pohorskih gozdov in ogled slapa, potem pa proti domu.

Vaši osmošolci z učiteljico Andrejo Žvajker in učiteljem Tomijem Matjašičem

Galerija

Skupno 270 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost