1. DAN

Ob prihodu na dom Škorpijon nas je po deževnem  jutru skozi široko okno jedilnice pozdravilo sonce. Po dobrem kosilu in sestanku z uvodnimi informacijami, smo se odpravili na Žavcarjev vrh, od koder smo opazovali deževen Maribor in Malečnik. Zvečer nas je na pohodu z lučkami očaralo zvezdnato nebo in opazovanje nekaterih ozvezdij. Pred spanjem smo preko računalniške animacije spoznavali še značilnosti planetov našega osončja.

2. DAN

Prebudilo nas je sončno, vendar zelo hladno jutro. Po jutranji telovadbi in zajtrku smo se odpravili na prve ure jahanja. Islandske konje smo najprej očistili in pripravili za ježo, nato pa se pogumno podali v manežo. Med ježo nas je zmotil rahel dež, ki ni pokvaril našega navdušenja nad konji. Popoldan smo spoznavali osnove prve pomoči in imobilizacije. Po večernem tekmovanju v pantomimi smo za zaključek dneva, prvič letos, pokusili kostanje.

3. DAN

Prva slana je osmodila kostanje, mi pa smo se po učni uri orientacije v učilnici odpravili na orientacijski pohod. Spoznavali smo uporabo kompasa in se naučili brati karto. Pomerili smo se v orientacijskem teku. Popoldan nas je oster veter pregnal v zavetje bližnjega skednja, kjer smo se učili osnov lokostrelstva. Naše natančno streljanje nas je navdušilo. Zvečer smo se nasmejali ob zanimivih predstavah IMPROLIGE. Naši učenci so res polni skritih talentov.

4. DAN

Jutranja telovadba je danes potekala na gozdni jasi. Po zajtrku smo končno dočakali ponovne ure jahanja. Tokrat smo bili že mnogo bolj samostojni in samozavestni. S konji smo vijugali med ovirami, prestopali nizke ovire in jahali v kasu. Popoldan je minil v znamenju astronomije, zvečer pa smo zakurili pravi taborni ogenj in uživali ob peki nekvašenega kruha navitega na palice.

5. DAN

Po jutranjem pakiranju smo izvedli nekaj vaj prve pomoči v naravi. Preverili smo svoje znanje o imobilizaciji in zaustavitvi krvavitev ter se naučili sestaviti improvizirana nosila za poškodovanca. Zadnja naša dejavnost je bila ustvarjanje v naravi. Nastale so zanimive prostorske postavitve in slike iz naravnih materialov. Iz šole v naravi odhajamo z lepimi vtisi.

Slike naših doživetij najdete v galeriji.

Skupno 509 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost