Kako dobro poznaš slovensko književnost?

Reši kviz in preveri svoje znanje.

 

Risanke OVCE          

o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje.

 

Kako dobro poznaš Slovenijo?

Reši kviz in preveri svoje znanje.

KVIZ

Koronavirus – knjiga za otroke

SUDOKU

Cilj igre Sudoku je čim hitreje izpolniti mrežo tako, da se v vsakem stolpcu, vrstici in malem kvadratu le enkrat uporabi števila od 1 do 9. Izbirate lahko med različnimi stopnjami (easy-lahko, medium-srednje težko, hard-težko, expert-najtežje).

Kdo bo prej?

 

Čeprav zaradi trenutne situacije ne moremo na izlet, si lahko s pomočjo spletnih kamer kar od doma ogledamo, kaj počnejo nekatere živali v Živalskem vrtu Ljubljana:

lev

žirafa

ptice

surikata – vsak dan ob 15. uri si lahko ogledate hranjenje

MAT – vsa snov za matematiko, z razlagami in vajami s takojšnjo povratno informacijo.

Lutkovna predstava Lutkovnega gledališča Maribor Žabica Greta in navodilo za izdelavo poskočne žabice: POSKOČNE ŽABICE in Žaba Greta

Kratki slovenski film MALI PRINC

Izdelaj pisanega metulja in ga prilepi na okno. Naj pozdravi in razveseli prijatelje, sošolce, znance, sorodnike in cel svet! Metulj upanja

 

Predstave Lutkovnega gledališča Maribor

Kurent, Krst pri Savici, Rdeča Kapica, Zelišča male čarovnice, Žaba Greta, Jakob in mesto, Rdeča Kapica, Žogica Marogica, Volk in kozlička, Ko je Šlemil šel v Varšavo

Predstave Lutkovnega gledališča Ljubljana

Ti loviš, Štiri črne mravljice, Močeradek gre čez cesto, Ostržek, Sapramiška, Štirje muzikanti, Zvezdica Zaspanka, Makalonca, Kit na plaži, Tajno društvo PGC, Medved in mali, Kdo je napravil Vidku srajčico


Gledališka predstava SLG Celje: Pekarna Mišmaš 

 

Oddaja IZODROM: vsak dan od 9.00 – 11.20 na RTV (izobraževalne vsebine, informacije, razvedrilo za otroke)

 

DESA MUCK vsak dan ob 9ih za “dober jutrček” pripoveduje svoje pravljice (Pravljično potepanje medveda Lovra po Sloveniji, Anica, Škratovile, Čudežna bolha Megi, …).

Boštjan Gorenc – Pižama vsak večer ob 18.30 na svoj zabaven način otrokom in otrokinjam pripoveduje njim znane in tudi manj znane pravljice.

 

Žiga X. Gombač pripoveduje (Črno belo – kamišibaj, Skrivnost mladih levov, Gobčko in Hopko…).

 

TRIVIADOR Slovenija

Hitri kviz, ki temelji na dobri strategiji posameznika. V vsaki igri tekmujejo trije igralci, ki napadajo soigralčev grad in s pravilnimi odgovori osvajajo njegovo ozemlje. Pomerijo se v znanju z različnih področij (zgodovina, zabava, znanost, šport, …). Bitke se odvijajo na zemljevidu države.

JUNAKI SLOVENIJE

Misliš, da poznaš Slovenijo? Dokaži se v večigralski mobilni igri. V bitkah znanja tekmuj s prijatelji in z igralci iz vse Slovenije. Izberi svojega najljubšega junaka (Martin Krpan, Kekec, Kralj Matjaž, Lepa Vida, Mojca Pokrajculja, Povodni mož…) in pokaži kdo je najboljši!

INTERAKTIVNE VAJE 

S temi vajami boste pozabili, da je učenje naporno. Poišči pare, odigraj igrico, poslušaj, reši križanko, beri, nahrani pošast, sestavi zmaja, usvoji diplomo za hitro računanje. Matematika, slovenščina, angleščina, tudi spoznavanje okolja in nemščina. Vse na enem mestu. Vsak bo našel nekaj zase. Takojšnja povratna informacija vas bo seznanila z uspešnostjo in vas opozorila na pomanjkljivosti.

Matematične naloge (1. – 5. razred)

Didatktične igre (labirinti, vzorčki, sestavljanke, spomin, razlike)

Igre (sudoku, domino, pasjansa, mandali, zrcalna slika, liki)

Slovenščina (1. – 5. razred: glasovi, črke, berem in pišem, pravopis)

Angleščina (4. – 5. razred)

Računalniško opismenjevanje (hitro tipkanje, iskanje črk, simbolov, znakov)

Nemščina (šola, človek, narava, čas, vsakdanjost, slovnica)

Spoznavanje okolja

Skupno 905 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost