Zasloni in splet so v mnogih pogledih virtualna podpora fizičnemu svetu ali celo njegov sestavni del. V sodobnem svetu smo neizogibno odvisni od zaslonskih tehnologij, zato je namesto posploševanja in strogega obsojanja veliko bolj konstruktivno, da do njih gojimo zdrav odnos. Zaželeno je, da to področje, ki se redno spreminja in razvija, spoznavamo in ga nadgrajujemo z znanjem, ki nam lahko pomaga pri (bolj) uravnoteženi rabi.

Da lahko starši otroka opremijo z informacijami glede varne, odgovorne in uravnotežene rabe interneta, je ključnega pomena, da se najprej informirajo sami. V oktobru in novembru v ta namen v Centru Šteker pripravljajo tako imenovane starševske večere, tematsko obarvane vsebine za starše in skrbnike, ki jih zanima tematika varne in uravnotežene rabe zaslonskih tehnologij pri otrocih in mladostnikih z namenom informiranja, izobraževanja in krepitve starševskih veščin.

Ob torkih in četrtkih zvečer bodo tako objavljali posnetke kratkih intervjujev s strokovnjaki, ki delujejo na področju rabe zaslonov in spleta oziroma se pri svojem delu srečujejo z mladimi. Pogovori, ki so jih z gosti opravili strokovni delavci Centra Šteker, se bodo dotikali aktualnih tem, kot so uravnotežena in prekomerna raba, video igre, kakovostne vsebine za mlade in številne druge; gosti bodo delili dobre prakse ter staršem podali koristne informacije in praktične nasvete za kakovostno komunikacijo z otrokom in uspešno naslavljanje morebitnih težav.

Tehnologija se še naprej razvija bliskovito hitro, otroci pa se z njo srečujejo vse mlajši. Ključnega pomena je, da jih opremimo s potrebnimi znanji, spretnostmi in veščinami za varen in suveren vstop v digitalni svet.

Starševske večere boste lahko spremljali ob torkih in četrtkih na spletni strani Centra Šteker (https://www.steker.si/).

Vabljeni k ogledu!

Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost