Šola v torek, 26. 1. 2021, za učence prvega triletja ponovno odpira šolska vrata.

Do nadaljnega bo organizirano jutranje varstvo samo za učence 1. razreda, podaljšano bivanje in šolski prevoz pa bosta organizirana za vse učence.

PRIJAVNICA ZA OPB

Učenci pridejo v šolo v spremstvu staršev ali drugih oseb ter z njimi počakajo na učiteljico pred določenim vhodom. Učenca naj pred vhod spremlja samo ena oseba. Starši oz. spremljevalci v šolo ne vstopajo.

Učenci v torek prinesejo v šolo vse šolske potrebščine ter knjige, ki so si jih izposodili v ŠOLSKI ali RAZREDNI knjižnici.

AVTOBUS bo vozil po prilagojenem voznem redu.

V ŠOLO:

7.45: Grušova, Trčova (začetna postaja)

7.55: Vodole (začetna postaja)

IZ ŠOLE:

13.10 (Grušova, Trčova, Vodole)

Na avtobusu je OBVEZNA uporaba zaščitnih mask.

 

RAZRED Prihod v šolo (čas/prostor) Učilnica Učiteljica OPB (učiteljica/prostor)
1. a 8.00 VHOD 1 (vrata pri 1.r) 1.a Mateja Veltrusky Sonja Rečnik/1.a
2. a 8.20 VHOD PRI TELOVADNICI 2.a Tina Fošnarič Urška Kukovec/2.a
3.a 8.20 VHOD 1 (vrata pri 1.r) 3. a Mateja Simonič Tea Koračin/3.a
3. b 8.20 VHOD 1 (vrata pri 1.r) 3. b Nataša Potočnik Klavdija Gredin/3.b

 

OSNOVNE INFORMACIJE O ORGANIZACIJI DELA V ŠOLI OD 26. 1. 2021 DALJE

Učenci se veselijo prihoda v šolo, kjer bodo ponovno srečali sošolce, prijatelje, učiteljice. Sprejeli jih bomo pozitivno in z veseljem, vendar moramo ob tem upoštevati navodila in priporočila pristojnih ustanov. Ta so verjetno povsem drugačna od pričakovanj otrok, ki bi si po treh mesecih želeli marsikaj povedati, se igrati in se družiti. Da se bodo kljub omejitvam učenci v šoli čim bolje počutili in se nanje čim prej navadili, vas prosimo, da z njimi delite te osnovne informacije in se o njih že doma pogovorite.

Učenci vstopajo in izstopajo iz šole pri DOLOČENEM VHODU. Spremljevalci v šolo ne vstopajo. Pri vhodu v šolo je informator, ki pazi na distanco med otroci in opozarja na razkuževanje rok ob vstopu in pred izstopom iz šole.

Spremljevalec otroka počaka pred vhodom v šolo. Učenec zapusti učilnico in pride pred vhod v šolo (učenci 1. razreda počakajo v garderobi) ob uri, ki so jo starši sporočili razredničarki. Informator ob 13.00 spremlja učence na avtobusno postajo in tam počaka z njimi do odhoda avtobusa.

Učenci različnih razredov ne prehajajo iz enega prostora v drugega. Med odmori in po končanem pouku se ne družijo.

Ob prihodu v razred razkužijo roke in sedejo na svoj prostor.

Učitelji in učenci so ves čas na razdalji vsaj 1,5 m. Upoštevajo talne označbe, ki označujejo razdaljo med osebami. Učitelji in ostali strokovni delavci šole ves čas nosijo zaščitne maske. Tudi učenci morajo nositi zaščitno masko izven svojega razreda.

Učenci malicajo v razredu. Pred malico temeljito umijejo roke in razkuženo mizo pokrijejo s papirnato brisačo. Hrano razdeli učiteljica.

V sanitarije vstopajo posamično. Na stranišče odhajajo tudi med poukom. Vrata odpirajo s komolcem. Temeljito umijejo roke.

Šolske torbe in potrebščine ter športno opremo prinašajo in odnašajo po urniku.

Zunanjih igral ne uporabljamo.

Interesne dejavnosti se izvajajo v okviru posameznega razreda (mehurček) po urniku izvajalca. RaP se izvaja po prilagojenem urniku znotraj iste skupine. Izvajanje se začne s 1. 2. 2021, urnik učiteljice sporočimo učencem.

V šolo naj prihajajo samo zdravi otroci.

Če vaš otrok zboli z navedenimi znaki/simptomi (povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje – občutek pomanjkanja zraka, driska oz. je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu – najpogosteje družinski član), naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika.

Predvsem za učence bo v prvih dneh nujno navajanje in privajanje na ponoven režim delovanja. Po najboljših močeh bomo poskušali zagotoviti predvsem ustrezne higienske pogoje na šoli za omejevanje širjenja okužb. V tej zahtevni situaciji računamo na vaše sodelovanje, strpnost, predvsem pa na dosledno spoštovanje protokola aktivnosti in organizacije življenja na šoli. Skupaj bomo zmogli!

Skupno 209 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost