DA TI NE BO DOLGČAS, KO SI DOMA

V času, ko je naše druženje v živo omejeno na najožje družinske člane, je pomembno, da znamo čas čim bolje izkoristiti. Na Safe.si so pripravili izbor spletnih strani, na katerih se lahko kratkočasiš, prebereš ali pogledaš kaj zanimivega, zabavaš ali celo kaj novega naučiš.

 

VIRUS – KNJIGA ZA OTROKE

Vsepovsod se pojavlja nova beseda. Morda si o njej slišal govoriti ljudi, morda si jo slišal med poročili. Ta beseda je razlog, da ne hodiš v šolo ali vrtec. Je razlog, da ne smeš prav pogosto ven ali na obisk k prijateljem. Morda je razlog, da so doma tudi odrasli ali odrasel, ki skrbi zate.

 

POŠLJI METULJA UPANJA V SVET

Povej prijatelju, da misliš nanj, mu želiš najbolje in mu pošiljaš lepe pozdrave. Metulj na tvojem oknu ali balkonu bo razveselil prijatelje, znance, sošolce, učitelje in cel svet.

 

MIGAJ V NARAVI

Oglej si video in preizkusi katero izmed idej za aktivno preživljanje prostega časa zunaj, v naravi.

 

ZABAVNA POŠTEVANKA

S pomočjo zabavnih iger preveri svoje znanje poštevanke. Dirkaj z avtomobilom, nahrani lačno pošast, uniči meteorje, skači s pingvini, povozi število, obleci punčko in tako naprej. Izberi igro, ki ti je všeč!

Še več iger, ki jih lahko igraš v paru (vojna s kartami, BUM!, spirala, množim – osvojim).

 

ZABAVNI EKSPERIMENTI

Te zanima, kaj se zgodi s kocko ledu v olju in kaj v sladkorju? Na povezavi si lahko ogledaš ta in še veliko drugih zabavnih eksperimentov. Morda lahko kakšnega narediš tudi doma.

 

LAHKONOČNICE ali KRATKOČASNICE

Gremo na dogodivščino! Spoznajte Lahkonočnice, sodobne pravljice za otroke. Pišejo jih sodobni pravljičarji (Boštjan Gorenc Pižama, Bina Štampe Žmavc, Žiga X Gombač in drugi), rišejo pa mladi ilustratorji. Pripovedujejo jih babice in dedki.

 

INTERAKTIVNE VAJE

Računalnik je lahko zanimiv in igriv pomočnik pri učenju in utrjevanju matematike, slovenščine, tujega jezika, spoznavanja okolja. Izberi eno izmed področij ali katero izmed zabavnih iger (sudoku, pasjansa, domino, mandala, mahjong).

MATEMATIKA

SLOVENŠČINA

SPOZNAVANJE OKOLJA

GLASBENA IN LIKOVNA UMETNOST

ANGLEŠČINA

NEMŠČINA

RAČUNALNIŠKO OPISMENJEVANJE

IGRE

 

Lutkovne predstave
https://www.lg-mb.si/novice/predstave-lutkovnega-gledalisca-maribor-na-rtv-slo/

Gledališka predstava Pekarna Mišmaš
https://www.slg-ce.si/news/740/1765/VIRTUALNI-OGLED-NA%C5%A0IH-PREDSTAV.html

Oddaja Izodrom
https://4d.rtvslo.si/arhiv/izodrom-posebna-oddaja-za-otroke/174679078

Šport (1.-3. r.) Juvi, aerobika za otroke
https://4d.rtvslo.si/arhiv/juvi

Torkovo branje Andersenovih pravljic

Skupno 1.063 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost