7.  oktobra 2019 so učenci 8. a in 8. b razreda odpotovali na petdnevno bivanje v CŠOD Štrk v Spuhlji pri Ptuju. Po nastanitvi in kosilu so pričeli z dejavnostmi po programu. Učenci 8. a razreda so spoznavali vesolje, učenci 8. b razreda so plezali po plezalnih stenah različnih težavnostnih stopenj.

V torek so se učenci 8.a s kolesi odpeljali do Ptujskega jezera. Tam so se preizkusili v veslanju. Na povratku so si v Markovcih ogledali razstavo o kurentu in pustnih maskah s tega območja.

Učenci 8.b  so dopoldan obravnavali panonski gozd. Na terenu so opazovali bukev, hrast, jesen, gaber, smreko, jelko in številne grmovnice. Opazovali in z določevalnimi ključi so določali organizme tal. Pri delu so uporabljali tudi daljnogled.

V popoldanskem času so se učenci 8.a udeležili kurentove delavnice in ob tem spoznali značilnosti te maske in njeno zgodovinsko ozadje. Ob koncu so iz naravnih materialov izdelali podobo kurenta in pripovedovali zgodbe o njem.

Učenci 8.b so se seznanili z osnovami orientacije. Orientacijski tek so opravili najprej posamezno, zatem še v dvojicah.

Večer so preživeli ob družabnih in športnih igrah.

V sredo so se učenci peš odpravili na Ptuj. V telovadnici Dejana Zavca so opravili trening boksa s športnimi vaditelji ter pri tem neizmerno uživali. Na poti nazaj v dom Štrk jih je spremljalo čudovito jesensko vreme, proti večeru se je nekoliko pooblačilo. Učenci 8. a razreda so popoldne spoznavali osnove plezanja po umetni plezalni steni,  8. b razred je “potoval” po vesolju.

Po zelo dobri večerji so se učenci kratkočasili ob športnih in družabnih igrah.

V četrtek smo se zbudili v turobno in oblačno jutro. Učenci 8. a so se odpravili na proučevanje panonskega gozda. Nočni dež je na plan priklical gobe, ki so jih opazovali, natančno so spoznali žabo in druge živali gozdnih tal. Učenci 8. b razreda so kolesarili in veslali na Ptujskem jezeru ter opazovali labode, liske in rečne galebe. V popoldanskem času so učenci 8. a razreda opravili orientacijski tek, učenci 8. b razreda so sodelovali v kurentovi delavnici.

Zadnji večer so preživeli ob nastopu “Pokaži kaj znaš” in plesu.

V petek so se prebudili v sončno jutro. To je bil zadnji dan bivanja v domu Štrk, zato so zjutraj najprej pospravili in izpraznili sobe, za tem pa so sledile dnevne aktivnosti, po programu. Učenci so imeli ta dan lokostrelstvo in ustvarjalne delavnice. Ugotovili so, da se med njimi skrivajo zelo dobri strelci, pa tudi izdelki iz papirja so bili zelo zanimivi. Po kosilu jih je avtobus varno odpeljal proti Malečniku.

Več fotografij si oglejte v galeriji.

Razredničarki 8.a in 8.b

Skupno 992 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost