Vtisi učencev o tehniškem dnevu, ki smo ga izvedli, 29. septembra v 6., 7. in 8. razredu.

Fotografije končnih izdelkov so v galeriji.

V torek, 29. 9. 2020 smo imeli učenci 8. razreda tehniški dan. Tehniški dan je trajal pet šolskih ur, od 8.20h do 12.35h. Na tehniškem dnevu smo šivali zaščitne maske. Za izdelavo maske sem potrebovala kos blaga (jaz sem uporabila staro majico), sukanec in gumico. Tehniški dan mi je bil zelo všeč, z izdelano masko sem zelo zadovoljna. Z veseljem bi ga še kdaj ponovila.

Lana Robič, 8. a

 

V torek, 29.10.2020 smo imeli učenci 8. razreda osnovne šole Malečnik tehniški dan. Šivali smo maske iz blaga. Najprej smo si ogledali nekaj videoposnetkov o korona virusu in tem kako ostanemo zdravi. Nato pa posnetek, s pomočjo katerega smo masko naredili. Kroj smo dobili na papirju in ga izrezali. Prerisali smo si ga na blago iz katerega smo izrezali dva kosa. Iz teh dveh kosov blaga smo si zašili masko. Sliši se enostavno, vendar je šivanje maske zahtevalo veliko natančnosti in vztrajnosti. Kljub temu so nam maske še kar dobro uspele. Izdelek, ki smo ga naredili nam bo vsekakor prišel prav v teh časih.

Tjaša Polutnik, 8.a

 

Začeli smo tako da smo si ogledali filme o novem covid-19. Potem smo pripravili blago, iglo in sukanec. Obliko smo prvo morali izrezati iz blaga z modelčkom. Vzeli smo sukanec in začeli šivati masko iz notranje strani. Morali smo na koncu pustiti majhen prostor da smo lahko obrnili masko na pravo stran. Na koncu smo še prišili elastike in maska je bila končana.

Patrick Eisenhut, 6. a

 

Bilo mi je zelo všeč, ker rad šivam in ideja maska mi je bila tudi všeč. Mogoče je šablona bila nekoliko prevelika za moj obraz, ampak je bila prav mojemu očetu. Bilo mi je super.

Gal Novak 6. a

 

Tehnični dan mi je bil zelo všeč saj smo izdelali uporabno masko. Naučila sem se tudi nove tehnike šivanja, ki je tudi bolj trdna. Doma pa  sem v stavila samo še gumico. Tehniški dan mi je bil zelo všeč!

Nina Medved 6. a

 

Tehnični dan je bil zelo zabaven ter zanimiv! Imela sem se zelo lepo. Všeč mi je bilo, da smo izdelovali maske, ampak jih je bilo zelo težko izdelati. 

Lana Kojc 6. a

 

Meni je bil tehniški dan zelo zabaven. Šivanje ni težko, lahko je tudi zabavno.

Lara Krajnc, 7. a

 

Tehnični dan mi je bil zelo všeč, saj smo vsi lahko ustvarjali po svoje. Tehnični dan pa nam je tudi dokazal, da lahko stvari naredimo tudi sami.

Gaber Naterer, 7. a

 

Tehnični dan se mi je zdel zanimiv, saj si moral biti spreten in mi je kar šlo.

Zala Bombek, 7. a

 

Tehnični dan se mi je zdel zanimiv in veliko truda sem vložil v mojo masko. Nikoli si nisem mislil, da bom kdaj zašil masko sam. Pri delu sem bil zelo pazljiv in bil sem kar spreten.

Patrik Kelbič, 7. a

 

Tehnični dan se mi je zdel zanimiv in zabaven.

Nuša Ferk, 7. a

 

Tehniški dan, na katerem smo šivali maske, mi je bil zanimiv. Zanimivo mi je bila tudi na začetku tehniškega dneva, ko smo si ogledovali posnetke kako pravilno kašljati in podobno.

Elena Milanović, 7. a

 

Zelo mi je bilo všeč, da smo šivali. Maska mi je dobro uspela. Všeč mi je, da imam svojo masko, ki sem jo naredil sam.

Miha Gumilar, 6. a

 

 

Meni je bilo šivanje mask zelo všeč in tudi sem zelo užival pri šivanju. Ampak sem mogoče malo preveč klepetal.

Lan Grahornik, 6. a

 

Ko smo prišli, v šolo smo si pogledali posnetek kako zašiti masko. Potem smo si tudi pogledali video o korona virusu. Nato smo se lotili dela. Imeli smo dve uri, da smo dokončali svojo masko. Bilo je malo zahtevno, ampak smo vseeno naredili vsak svojo masko.

Lara Eferl, 6. a

 

Tehnični dan je bil zelo zanimiv, prvič sem šival masko in moja babica, ki je izučena krojačica, je bila zelo navdušena nad mojim izdelkom.  Zadovoljen sem, da lahko sam sešijem masko in s tem pripomorem  oz. omogočim vsaj sebi  varnost v današnjem času. Všeč mi je bila naša inovativnost pri izdelovanju mask, vse so bile nekaj posebnega.

Sergej Črnčič, 7. a

 

Tehniški dan je bil zelo zabaven in tudi naučili smo se kaj novega. Ugotovila sem, da šivanje mask ni tako lahko.

Sara Žvajker 7.a

 

Meni je bil tehnični dan zelo všeč, zato ker smo se družili in ker smo naredili nekaj uporabnega.

Ana Zevnik, 6. a

 

Na tehničnem dnevu sem se imela zelo lepo, saj zelo rada šivam. Žal je nisem dokončala. Zelo sem se potrudila in upam da bomo imeli še več takšnih dni.

Pia Dobrovnik, 6. a

 

Šivanje maske mi je šlo zelo dobro, pomagal sem tudi drugim. Šivanje mi je bilo všeč. Veselim se naslednjega tehničnega dne.

Anej Vogrinec, 6. a

 

Tehnični dan mi je bil zelo zabaven, ko smo šivali maske, mi najprej ni šlo, potem pa je maska izpadla odlično.

Iris Pivec, 6. a

Skupno 532 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost